Kuinka Miina Sillanpää olet?

Valitse vastauksista se, joka paremmin vastaa omia näkemyksiäsi – kuinka monta ’Miina Sillanpää’ -pistettä saat?

Aloita testi
»

Oletko maailmanparantaja?

Onko tasa-arvo lähellä sydäntäsi?

Kannatko huolta heikommista?

Tuntuuko, että luottamustehtävät tuppaavat kasautumaan juuri sinulle?

Teoria vai käytäntö?

Tuletko toimeen ihmisten kanssa, jotka ajattelevat eri tavalla kuin sinä?

Toimisitko mielelläsi kansanedustajana, toimittajana tai ehkä opettajana?

Oletko äiti-/isähahmo?

Sinussa on vain vähän Miina Sillanpäätä.

Vuonna 1866 syntyneelle Miina Sillanpäälle tärkeitä asioita olivat heikommista huolehtiminen ja tasa-arvo. Hän toimi yhteiskunnassa monenlaisissa rooleissa – toimittajana, kansanedustajana, Suomen ensimmäisenä naisministerinä, järjestötoimijana. Vaikka Miina itse oli perheetön, hänellä oli runsaasti kokemusta myös arkisista askareista 9-lapsisen perheen tyttärenä ja nuoruuden piikavuosiltaan. Miinan jälki näkyy monella tavalla yhteiskunnassamme – muiden muassa monet nykyiset kansalaisjärjestöt jatkavat tavalla tai toisella Miinan perintöä.

Sinussa on jonkin verran Miina Sillanpäätä.

Et kuitenkaan ole eturivissä puuttumassa näkemiisi epäkohtiin ja vaatimassa muutosta kuten Miina. Vuonna 1866 syntyneelle Miina Sillanpäälle tärkeitä asioita olivat heikommista huolehtiminen ja tasa-arvo. Hän toimi yhteiskunnassa monenlaisissa rooleissa – toimittajana, kansanedustajana, Suomen ensimmäisenä naisministerinä, järjestötoimijana. Vaikka Miina itse oli perheetön, hänellä oli runsaasti kokemusta myös arkisista askareista 9-lapsisen perheen tyttärenä ja nuoruuden piikavuosiltaan. Miinan jälki näkyy monella tavalla yhteiskunnassamme – muiden muassa monet nykyiset kansalaisjärjestöt jatkavat tavalla tai toisella Miinan perintöä.

Sinussa on paljon Miina Sillanpäätä.

Haluat kantaa vastuuta ja kehittää yhteiskuntaa parempaan suuntaan. Et ehkä ole ensimmäisenä nousemassa barrikaadeille ja vaatimassa muutosta kuten Miina, mutta sinun on vaikeaa myöskään olla tekemättä mitään, kun huomaat epäkohtia. Vuonna 1866 syntyneelle Miina Sillanpäälle tärkeitä asioita olivat heikommista huolehtiminen ja tasa-arvo. Hän toimi yhteiskunnassa monenlaisissa rooleissa – toimittajana, kansanedustajana, Suomen ensimmäisenä naisministerinä, järjestötoimijana. Vaikka Miina itse oli perheetön, hänellä oli runsaasti kokemusta myös arkisista askareista 9-lapsisen perheen tyttärenä ja nuoruuden piikavuosiltaan. Miinan jälki näkyy monella tavalla yhteiskunnassamme – muiden muassa monet nykyiset kansalaisjärjestöt jatkavat tavalla tai toisella Miinan perintöä.

Olet Miina Sillanpää.

Olet valmis tarttumaan toimeen ja kantamaan vastuuta. Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja toisista huolehtiminen ovat sinulle tärkeitä. Muut kääntyvät sinun puoleesi ja odottavat, että laitat asiat kuntoon. Vuonna 1866 syntyneelle Miina Sillanpäälle tärkeitä asioita olivat heikommista huolehtiminen ja tasa-arvo. Hän toimi yhteiskunnassa monenlaisissa rooleissa – toimittajana, kansanedustajana, Suomen ensimmäisenä naisministerinä, järjestötoimijana. Vaikka Miina itse oli perheetön, hänellä oli runsaasti kokemusta myös arkisista askareista 9-lapsisen perheen tyttärenä ja nuoruuden piikavuosiltaan. Miinan jälki näkyy monella tavalla yhteiskunnassamme – muiden muassa monet nykyiset kansalaisjärjestöt jatkavat tavalla tai toisella Miinan perintöä.