Mitä tiedät itsenäisestä elämästä? Testaa!

Miten omillaan asuminen kustannetaan? Mitä tehdä, jos tarvitsee apua työ- tai terveysasioissa? Voit testata tietoutesi itsenäisestä elämästä ja samalla pohtia omaa valmiuttasi itsenäistymiseen. Kohta selviää, mitä kaikkea tiedät itsenäisestä elämästä ja miten voit itsekin toimia itsenäisen elämän eri portailla!

Aloita visa
»

Voiko alaikäisenä muuttaa pois kotoa?

Mikä on Nuortenelämä.fi-verkkopalvelu?

Mistä Kelan opintotuki muodostuu?

Mitä soluasuminen tarkoittaa?

Mistä nuori saa tietoa ja neuvoa, kun hakee työpaikkaa?

Minne voi mennä opiskelemaan peruskoulun jälkeen?

Miten nuorella riittää rahat omillaan asuessa?

Mistä nuori voi hakea apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa?

Olet aloitteleva itsenäistyjä!

Sinun on vielä hyvä kysyä vaikkapa vanhemmiltasi ja kavereiltasi vinkkejä itsenäiseen elämään. Laita vaikka meille Nuortenelämä.fin Kysyttävää-palstalle viestiä tai tule chattailemaan kanssamme, jos jokin mietityttää. Tsemppiä!

Olet taitava itsenäistyjä!

Tiedät itsenäisen elämän saloista jo melko paljon, hienoa! Sinun kannattaa kuitenkin perehtyä niihin vielä paremmin, jotta itsenäistyminen olisi sujuvaa ja mukavaa. Uskalla tarvittaessa kysyä apua itsenäiseen elämään liittyvissä asioissa - sinun ei tarvitse pärjätä yksin!

Olet itsenäisen elämän mestari!

Olet todellinen itsenäisen elämän mestari. Tiedät, että itsenäisen elämän mutkista ei tarvitse selvitä yksin ja osaat tarvittaessa kääntyä auttavan tahon puoleen. Tiedät paljon omillaan asumisesta ja itsenäistymisestä. Opiskelu- ja työasiatkin ovat sinulla hallussa ja tiedät, mistä saat niistä lisätietoa. Huippua!