Millainen alkoholitietäjä olet?

Millainen alkoholitietäjä olet? Tiedätkö siitä myös kaiken tarpeettoman? Tappaako tippa? Hukkuuko ämpäriin? Testaa tämän huikean visan avulla, onko päässäsi hyödyllisen tiedon lisäksi myös ne pakolliset turhat nippelitiedot! Opi uutta ja pääse pätemään ystävillesi, mikä onkaan sen hauskempaa?

Aloita visa
»

Raittiiden nuorten määrä on kasvanut 2000-luvulla.

Sammunut ei voi tukehtua oksennukseen.

Yksi promille alkoholia tarkoittaa, että yhdessä litrassa verta on…

Pyörällä humalassa ajaminen on rangaistavaa jos…

Miksi alkoholi on kiellettyä alle 18-vuotiailta?

Mitä syitä alaikäisellä on olla juomatta?

Nuorten (15–24v.) kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa alkoholilla on ollut osuutta asiaan...

Mikä on rattijuopumuksen promilleraja Suomen tieliikenteessä?

Jos Pera käy hakemassa alaikäiselle alkoholia ja poliisit saapuvat paikalle, mitä tapahtuu?

Päihteiden vaikutuksen alaisena voi…

Vastikkeellisella seksillä tarkoitetaan, kun nuori alle 18-vuotias vaihtaa seksuaalisia tekoja esimerkiksi…

Jos aikuisten päihteidenkäyttö huolestuttaa, voi olla yhteydessä…

Vuorokauden yhtämittainen valvominen vastaa…

Mopon tai auton lainaaminen ajotarkoitukseen humalaiselle ystävälle on…

Imeytyykö alkoholi nopeammin, jos sitä juo tyhjään vatsaan?

Alkoholilla terästetyn boolin pohjalla lilluvat hedelmät sisältävät eniten alkoholia.

Olet saavuttanut alkoholiosaamisessa pulkkatason!

Vauhtisi ei ole päätä huimaavaa tasamaalla, mutta hei! Ei huolta, kuljet kuitenkin yleensä eteenpäin. Riippuen tietenkin myös mihin suuntaan saattajasi on päättänyt sinua kuljettaa. Hurjan jyrkässä ylämäessä saatat myös välillä valua väärään suuntaan. Pienen opiskelun avulla saat buustattua menopeliäsi ja saatatkin huomata yllättäen istuvasi mäen päällä ihan ilman erillistä työntäjää. Ja mitä mahdollisuuksia siitä voikaan sinulle aueta! Jos ei tiedä veden johtavan sähköä, mikä estää ottamasta leivänpaahdinta mukaan kylpyammeeseen? Äkkiä opiskelemaan!

Olet saavuttanut alkoholiosaamisessa luistintason! Eli vielä on toivoa <3

Hemmetin hikistä hommaa mutta parhaimmillaan vauhtisi voi kohota jopa melko hurjaksi. Muista kuitenkin kypärä ja pidä mielellään katse horisontissa. Koskaan ei voi tietää koska ja mistä se ilmat pois vievä taklaus tulee. Niin kauan kuin pysyt pystyssä ja keskityt tekemiseesi, sinulla menee melko hyvin. Jatka samaa rataa, ja muista olla varuillasi, kun seuraava taklaus tulee. Roolit saattavat joskus jopa vaihtua.

Olen saavuttanut alkoholiosaamisessa skuuttitason! Eli oot vielä vähän elämän syrjässä kiinni <3

Liitelet muiden yläpuolella valtavalla tietämykselläsi myhäillen ja katsellen miten muut toimivat. Olet viisas ja tiedostat nuuskan vaarat. Mutta niin kuin eräs toinen viisas kotka joskus sanoi: "Tieto on valtaa ja runsaan vallan mukana kulkee suuri vastuu!" Käytä tietoasi oikein, tee sillä jotakin hyvää! Valitse terveellinen elämäntapa ja opasta harhaan kulkeneita ystäviä. Nosta heidät samalle tietotasolle kuin missä itse liitelet!

Olet saavuttanut alkoholiosaamisessa luutatason! Eli aika siistiä!

Ja nyt ei puhuta mistään tavallisesta luudasta vaan siitä lentävästä maagisesta luudasta, jonka avulla lentelet esimerkiksi yli muumilaakson. Ei pöllömpää! Niin kuin aina, suuren voiman mukana tulee suuri vastuu. Siispä kannustamme sinua käyttämään huikeata alkoholiosaamistasi hyvään. Suuremmat voimat meitä auttakoon, jos päätät käyttää sitä pahaan… Todettakoon kuitenkin, että satupahiksilla ei tuppaa koskaan menemään kauhean hyvin.

Olet saavuttanut alkoholiosaamisessa formulatason! Viuuuuuuuu!

Osaamisesi on päätähuimaavaa eikä muut pysy tahdissasi. Ja nyt ei puhuta juomisestasi vaan tosiaan siitä osaamisestasi. Itseasiassa THL:n tutkija, kiinni jäit. Voisitko ystävällisesti mennä trollaamaan jonkun muun visoja? Kiitoooos! Onneksi olkoon nyt kuitenkin siitä, että läpäisit tämän visan täysillä pisteillä. Varmaan olet ylpeä! Tämän jälkeen voit vielä mennä vanhainkotiin esittelemään liikkuvia niveliäsi ja orpokotiin näyttämään kuvia vanhemmistasi. Hyvä sinä!